Σελίδες

Ο σύλλογος γονέων του 13ου Δημοτικού ζητά τη μεταφορά στο χώρο του σχολείου και του 13ου Νηπιαγωγείου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ  13ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ                              
23 Οκτωβρίου 2012
                                    
ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ:
            Το 13ο Νηπιαγωγείο Χαλανδρίου (τα όρια του οποίου είναι κοινά με τα όρια του 13ου Δημοτικού Χαλανδρίου), όλως παράδοξα, από την έναρξη της λειτουργίας του και μέχρι σήμερα «φιλοξενείται» στον χώρο του 12ου Δημοτικού Σχολείου (επί της οδού Ιωαννίνων) μαζί με άλλο συστεγαζόμενο Νηπιαγωγείο (15ο Νηπιαγωγείο Χαλανδρίου). Η εγκατάσταση στον χώρο αυτό έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα μεταξύ των οποίων  και τα εξής:
Α) Ανεπάρκεια των χώρων του 12ου Δημοτικού να δέχεται τόσο μεγάλο όγκο παιδιών και έλλειψη των κατάλληλων  συνθηκών για την ομαλή λειτουργία δύο (2) νηπιαγωγείων  και ενός πολυάριθμου Δημοτικού Σχολείου στον ίδιο χώρο . Τμήματα των νηπίων είναι ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΑ ΣΕ ΛΥΟΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΓΙ’ ΑΥΤΑ  ΤΟΥΑΛΕΤΤΕΣ ενώ στο παρελθόν φιλοξενήθηκαν ακόμη και σε αίθουσες πρώην αποθήκες χωρίς δάπεδο!! Λόγω της έλλειψης αιθουσών στο σχολείο κατά το προηγούμενο σχολικό έτος οι μαθητές του Δημοτικού αναγκάσθηκαν να κάνουν εκ περιτροπής μάθημα ακόμη και στην αίθουσα εκδηλώσεων (!!!)
Β) Ταλαιπωρία των  νηπίων του 13ου Νηπιαγωγείου τα οποία υποχρεούνται να κάνουν μεγάλες μετακινήσεις σε αυτή την μικρή ηλικία καθ’όσον το 12ο Δημοτικό βρίσκεται πέρα από τα όρια της περιοχής τους με συνέπεια να απαιτείται  η  χρήση αυτοκινήτου για την μεταφορά τους καθ’ όσον η κάλυψη τόσο μεγάλης απόστασης με τα πόδια δεν είναι δυνατή για τα νήπια και τα προνήπια ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες.
Γ) Αναστάτωση και ταλαιπωρία των γονέων των νηπίων και προνηπίων του 13ου Νηπ/γείου  οι οποίοι τυχαίνει να έχουν και μεγαλύτερα παιδιά που φοιτούν στο 13ο Δημοτικό Χαλανδρίου και πρέπει καθημερινά  κατά την έναρξη του σχολικού ωραρίου και τη λήξη του να βρίσκονται την ίδια ώρα σε δύο σχολεία σε διαφορετικές περιοχές προκειμένου να παραλάβουν τα παιδιά τους!
Δ) Αποδυνάμωση του 13ου Δημοτικού Χαλανδρίου καθ’όσον οι γονείς που έχουν παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού αναγκάζονται προκειμένου να αποφύγουν την παραπάνω ταλαιπωρία να αποφεύγουν την εγγραφή των παιδιών τους στο Δημοτικό της περιοχής τους, δηλαδή το 13ο και να δηλώνουν αναληθείς  διευθύνσεις  κατοικίας προκειμένου τα παιδιά τους να συνεχίσουν τη φοίτησή τους  στο 12ο Δημοτικό.
Ε) Κορεσμός του 12ου Δημοτικού Σχολείου από τον τεράστιο αυτό όγκο μαθητών (πάνω από 300 παιδιά Δημοτικού και περίπου 100 νήπια και προνήπια). Λόγω του μεγάλου αριθμού των παιδιών είναι ανέφικτη η επιτήρησή τους από τις Νηπιαγωγούς γι’αυτό και συχνά δεν πέφτουν  καν στην αντίληψή τους οι τραυματισμοί των νηπίων, όπως έγινε και  πρόσφατα !!!!
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
ο Σύλλογος Γονέων του 13ου Δημοτικού Χαλανδρίου επί μία δεκαετία και πλέον διατυπώνει ενώπιον κάθε αρμόδιας Αρχής το αίτημά του για εγκατάσταση του 13ου Νηπιαγωγείου στον φυσικό του χώρο και δη στο χώρο του 13ου Δημοτικού Χαλανδρίου επί των οδών Ολύμπου και Ηλείας.
            Το τελευταίο έτος το νόμιμο και δίκαιο αυτό αίτημα ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ  έγινε δεκτό και μετά από έκδοση σχετικών αποφάσεων της Δημοτικής   Επιτροπής Παιδείας, του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλανδρίου και τη σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας έγιναν   εργασίες διαμόρφωσης δύο (2) αιθουσών στον χώρο του 13ου Δημοτικού προκειμένου να εγκατασταθούν πλέον σε αυτό τα νήπια και προνήπια που βρίσκονται εντός των ορίων του σχολείου αυτού. Μάλιστα οι ίδιες οι Νηπιαγωγοί του 13ου πρότειναν τη δημιουργία δύο αιθουσών στον υπάρχοντα χώρο όταν επισκέφθηκαν τους χώρους του Σχολείου περί τον Μάρτιο 2012 προ της ενάρξεως των εργασιών !!!  Το έργο έγινε καθ’όλα νόμιμα με την επίβλεψη των Μηχανικών του Δήμου και ουδεμία αντίρρηση ή ένσταση υπήρξε από οποιαδήποτε πλευρά παρά το γεγονός ότι ήταν γνωστές τόσον οι  εργασίες που γίνονταν όσο και οι χώροι του Σχολείου. Μόλις πέντε περίπου ημέρες πριν την έναρξη του σχολικού έτους άρχισαν να εκφράζονται αντιρρήσεις με κύρια πρόφαση τον αυξημένο δήθεν αριθμό των νηπίων.Όμως μέχρι σήμερα ούτε η Διεύθυνση Εκπ/σης μας έχει ενημερώσει για τον ακριβή αριθμό νηπίων και προνηπίων που ανήκουν στα όρια του 13ου Νηπιαγωγείου ούτε βεβαίως οι Νηπιαγωγοί. Ο αριθμός τους βεβαίως είναι σίγουρα πολύ πιο μικρός από τον αριθμό των 50 παιδιών που αβάσιμα κάποιοι ισχυρίζονται αφου ουδεποτε μεχρι φέτος δεν υπηρχαν περισσοτερα από 25 παιδια στην Α Δημοτικου και μόλις φέτος έφθασαν τον αριθμό των 30 μαθητών.
            Οι  αίθουσες που προορίζονται για το Νηπιαγωγείο  κρίθηκαν κατάλληλες για το σκοπό αυτό και από την αρμόδια Επιτροπή Καταλληλότητος ( την οποίαν την αποτελούσαν ο Αναπληρωτης Διεθυντής Πρτ/θμιας Εκπ/σης, Πολιτικός Μηχανικός και Ιατρός της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας), η οποία βεβαίως δεν θα έκρινε κατ’αυτό τον τρόπο εάν υπήρχε οιοσδήποτε κίνδυνος για την ασφάλεια και υγεία των παιδιών.
            ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΔΕ ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΩΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΝΗΠΙΩΝ ΠΟΥ ΦΟΙΤΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΟ 13Ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ
            ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΟΤΙ ΤΟ 13ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΒΙΑΣ, ΜΕ ΑΡΙΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΟΥΝ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΤΑΡΑΧΘΕΙ Η ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ . ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΥΠΟΝΟΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Ή ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΥΝΙΣΤΑ ΚΑΚΟΒΟΥΛΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΥΠΟΠΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ, ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ.
            Παρά τις διάφορες αντιξοότητες και τις μεθοδεύσεις ορισμένων «αρμοδίων», έχουμε φτάσει σήμερα στο στάδιο της τελικής υπογραφής για την υλοποίηση της μεταφοράς του Νηπιαγωγείου.
            ΣΑΝ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΑΛΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ , ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ Η ΦΟΙΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΗΠΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΝΗΠΙΩΝ ΚΑΙ Η ΟΜΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ  ΤΩΝ  ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ . Δεν ζηταμε τίποτα παραπάνω από το αυτονόητο, ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΦΟΙΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΠΟΥ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΑ ΑΝΗΚΕΙ.
            Επίσης έχει κατατεθεί στην αρμόδια Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατάσταση υπογραφών με ονοματεπώνυμα γονέων και κατοίκων της περιοχής που επιθυμούν  την μεταφορά του Νηπιαγωγείου και στηρίζουν το αίτημά μας, καθ’όσον ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΝ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ ΠΟΥ ΦΟΙΤΟΥΝ ΦΕΤΟΣ ΣΤΟ 13Ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΛΛΑ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΘΑ ΦΟΙΤΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΗΝ ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ.
            Γι’αυτό ζητάμε την άμεση εγκατάσταση του 13ου Νηπιαγωγείου στον χώρο του 13ου Δημοτικού και την μεταφορά σε αυτό των νηπίων και προνηπίων που ανήκουν στα όρια της περιοχής που αυτό καλύπτει.
            Το αίτημά μας περί μετεγκατάστασης του 13ου Νηπιαγωγείου Χαλανδρίου στον φυσικό του χώρο επί των οδών Ολύμπου και Ηλείας  στηρίζει και ο Σύλλογος Γονέων του 12ου Δημοτικού Σχολείου αλλά και η ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ.
                                          Για το  Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Εφη Νίγκρο                                                                Κατερίνα Ευθυμίου