Σελίδες

Ξεκινά η «αλά γαλλικά» αξιολόγηση στην Αυτοδιοίκηση

Ο γάλλος πρόεδρος έφυγε, αλλά έμεινε η γαλλική Task Force Greece, η οποία -σύμφωνα και με την ανακοίνωση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης- έπιασε αμέσως δουλειά και ξεκινά, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Υγείας, «το τιτάνιο έργο της αξιολόγησης των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων».

Μάλιστα, λίγες ώρες μετά την αναχώρηση του γάλλου προέδρου από τη χώρα μας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των γάλλων εμπειρογνωμόνων με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη για την αξιολόγηση. Οι γάλλοι ειδικοί συναντήθηκαν, κατά τη διάρκεια τις σύσκεψης, και με τις επιτροπές αξιολόγησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του υπουργείου Υγείας, καθώς όπως λέει χαρακτηριστικά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης «η τεχνική βοήθεια της Task Force Greece και σε αυτή τη φάση της αξιολόγησης κρίνεται απαραίτητη καθώς τα κλιμάκια της προσφέρουν πολύτιμη τεχνογνωσία και υποστήριξη».

Όπως έγραψε και σε προηγούμενη ανάρτησή της η aftodioikisi.gr, η αξιολόγηση των δομών, στο επίπεδο της Αυτοδιοίκησης, θα ξεκινήσει από 14 ΟΤΑ, 11 δήμους και 3 περιφέρειες, και συγκεκριμένα από: τους δήμους Αθηναίων, Αμφιλοχίας, Έδεσσας, Θεσσαλονίκης, Καλλιθέας, Λαρισαίων, Λευκάδας, Λεβαδέων, Λίμνης Πλαστήρα, Σκύρου, Κω και τις περιφέρειες Αττικής, Δυτικής Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι πρώτοι των… πρώτων στην αξιολόγηση αναμένεται να είναι η Θεσσαλονίκη και η Αττική.


Να σημειωθεί πως η συνεργασία με τη γαλλική Task Force Greece θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του 2013 και για όλο το φάσμα των εποπτευόμενων φορέων και με όλα τα υπουργεία.