Σελίδες

Υπουργείο Εντατικοποίησης των Παιδιών: Επιβαρύνουν κι άλλο το σχολικό πρόγραμμα - Κόβονται αργίες και σχολικές εκδρομές

HalandriPedia 

Όπως και πέρυσι λίγο πριν την περίοδο των εξετάσεων, έτσι και φέτος, το υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να επιβάλει ρυθμίσεις στην σχολική κοινότητα που δημιουργούν αναστάτωση.

Το υπουργείο Παιδείας (και ...σχολικής εντατικοποίησης) σύμφωνα με διαρροές προς τον Τύπο, σχεδιάζει την διεύρυνση του σχολικού έτους, αλλά και την περικοπή των ημερών που οι μαθητές μπορούσαν, κατά τη διάρκεια της χρονιάς, να κάνουν μια μικρή ανάπαυλα από το πιεστικό σχολικό πρόγραμμα.

Με δικαιολογία την κάλυψη της ύλης των μαθημάτων, το υπουργείο επιθυμεί να προσθέσει επί πλέον ημέρες εργασίας στους μικρούς και μεγαλύτερους μαθητές, τόσο στην αρχή και το τέλος του σχολικού έτους, όσο και στο ενδιάμεσο, καταργώντας ή περιορίζοντας στο ελάχιστο όλες αυτές τις μέρες και δραστηριότητες (εκδρομές κλπ) που δίνουν χαρά, ξεγνοιασιά και ξεκούραση στα παιδιά. 

Μάλιστα σύμφωνα με τον Βηματοδότη ο υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος φέρεται να δήλωσε ότι οι μαθητές στις αργίες γυρίζουν στα ...μπιλιαρδάδικα. Είναι προφανής η εκτίμηση που τρέφει ο υπουργός για τα παιδιά αυτής της χώρας, αλλά και η σχέση του με την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν καθώς και το πιεστικό πρόγραμμα που υποβάλονται.
 
Τι αλλάζει με αργίες και σχολικές εκδρομές – Ποιες «κόβονται» 

Σύμφωνα με τον ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ, από τις πέντε σχολικές εκδρομές που υπάρχουν τον χρόνο, αυτές θα περιοριστούν σε τρεις. Μάλιστα, η πενθήμερη της Γ Λυκείου αναμένεται να γίνει τριήμερη.

Σε ό,τι αφορά τις αργίες εξετάζεται είναι να γίνουν αρκετές περικοπές, όπως να κοπεί η αργία του Αϊ-Γιαννιού στις 7 Ιανουαρίου αλλά και η εορτή των Τριών Ιεραρχών 30 Ιανουαρίου, για την οποία υπάρχουν σκέψεις, ο εορτασμός να γίνεται στο σχολείο.
Μάλιστα ο υπουργός Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλος, φέρεται να είπε: «αντί να τους αφήνουμε τους μαθητές έξω εκείνη την ημέρα και να πηγαίνουν στα μπιλιάρδα, θα τους ζητούμε να έρχονται στο σχολείο και να τους διδάσκουμε πνευματικά θέματα» (!!!)