Σελίδες

Όχι στους πάγκους παράνομης πώλησης "Πασχαλινών δώρων"!

Αναδημοσίευση από το myxalandri.gr 

Την Κυριακή 13 Απριλίου, εμφανίστηκε στο Χαλάνδρι, στην Α. Παπανδρέου, ο πρώτος πάγκος παράνομης πώλησης "Πασχαλινών δώρων" γεμάτος από κοτοπουλάκια... Μέλη μας κάλεσαν αμέσως το 100, που όμως για 2 ώρες, όσο παρέμειναν εκεί, δεν εμφανίστηκε... Την Δευτέρα, όπως ήταν επόμενο οι πάγκοι έγιναν δύο! Ένας Πλάτωνος και Αγ. Γεωργίου και ένας στην αρχή της Λ. Πεντέλης. Ειδοποιήσαμε και πάλι το 100, μετά ειδοποιήσαμε το αστυνομικό τμήμα, μετά πήγαμε στο αστυνομικό τμήμα και ζητήσαμε να γίνει κατάσχεση, ειδοποιήσαμε και το Δήμο Χαλανδρίου και επιτέλους, γύρω στις 3 μ.μ. ειδοποιηθήκαμε ότι δύο "έμποροι" με τον πάγκο τους (οι άλλοι δύο με τον δεύτερο πάγκο εξαφανίστηκαν!) προσήχθησαν στο τμήμα κατηγορούμενοι για "βασανισμό ζώων".

Ζητήθηκε από τη φιλοζωική Χαλανδρίου, αν μπορούσαμε να παραλάβουμε τα 45 κοτοπουλάκια (6 ημερών) και τα 25 παπάκια!! Αμέσως άρχισε ένας Μαραθώνιος τηλεφωνημάτων, αγοράστηκε φύραμα, κούτες, είμασταν έτοιμοι να τα φιλοξενήσουμε όπως όπως στο Χαλάνδρι. Ευτυχώς τελικά, βρέθηκαν άνθρωποι που γνώριζουν από πουλερικά και τα παρέλαβαν να τα κρατήσουν για 2 βδομάδες ώστε να συνέλθουν.

Όποιος θέλει κοτοπουλάκι ή παπάκι και θεωρεί ότι μπορεί να το συντηρήσει, ας επικοινωνήσει με το Σύλλογο Φίλων των Ζώων Χαλανδρίου. Μάθαμε από την Αστυνομία ότι οι "έμποροι" δήλωσαν ότι τα αγόρασαν από τη πλατεία στα Μέγαρα!! Τι κάνει ο Δήμος εκεί; Πως επιτρέπει όλο αυτό το παράνομο εμπόριο; Και όλο αυτό το θανατικό; Γιατί είδαμε πια πως ποδοπατούνται και πεθαίνουν. Στο τμήμα μέχρι να τα αραιώσουμε σε κούτες "έφυγαν" κάποια και κατά τη μεταφορά πήγαν να "ξεγλυστρήσουν" 2-3, αλλά τα τυλίξαμε σε πάνες, τα ζεστάναμε και γλύτωσαν.

Πρέπει να σταματήσει αυτό το παράνομο εμπόριο και αυτός ο παιδεμός των μικρών νεοσσών. Όπου το βλέπουμε να το καταγγέλουμε, να καλούμε το 100, να δημιουργούμε προβλήματα, να ειδοποιούμε το Δήμο, οι γονείς να μην πέφτουν στην παγίδα και αγοράζουν και να εξηγούν στα παιδιά τους το γιατί. Ας ελπίσουμε ότι η υπόλοιπη Βδομάδα των Παθών θα κυλήσει ήρεμα.

Πηγή: ΦΙΛΟΙ ΖΩΩΝ Χαλανδρίου www.facebook.com/filoizoonhalandriou