Σελίδες

Ορκωμοσία σε πνεύμα συνεργασίας στην Αγία Παρασκευή - Γ. Σταθόπουλος: Θα υπηρετήσουμε το «αύριο» της πόλης μας και των παιδιών μας - VIDEO

enypografa.gr

Εξαιρετικά μικρή αποδείχθηκε η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής για τον κόσμο που συνέρρευσε το μεσημέρι του Σαββάτου 30 Αυγούστου 2014 προκειμένου να παρακολουθήσει την ορκωμοσία των νέων δημοτών συμβούλων. 
Η αίθουσα «ξεχείλιζε», ενώ δεκάδες πολιτών είχαν καταλάβει το πεζοδρόμιο έξω από την είσοδο του δημαρχείου.

Στις… ιδιαιτερότητες της συγκεκριμένης εκδήλωσης θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν η τετραπλή ορκωμοσία (θρησκευτικός όρκος, πολιτικός όρκος και δύο ξεχωριστοί, έναν για τον επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Ανδρέα Γκιζιώτη κι ένας για τον επικεφαλής της δημοτικής κίνησης ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ Σπύρο Αλεξίου), καθώς και το ότι, πλην του νέου δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου και του απερχόμενου Βασίλη Ζορμπά, χαιρετισμό απηύθυναν οι επικεφαλής των παρατάξεων του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, οι πρώην δήμαρχοι της πόλης Λεονάρδος Χατζηανδρέου και Αντώνης Σιδέρης (και οι δύο αναφέρθηκαν στην ανάγκη ύπαρξης συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να βγει ωφελημένος ο Δήμος Αγίας Παρασκευής) και οι επικεφαλής των δύο σωματείων εργαζομένων του Δήμου (ζήτησαν τη στήριξη της νέας δημοτικής αρχής ώστε να αντιμετωπίσουν τις «μνημονιακές» επιθέσεις κατά των εργαζομένων).


Οι χαιρετισμοί του δημάρχου και των επικεφαλής των παρατάξεων

Την πρόθεσή του να διοικήσει στο πλαίσιο συνεργασιών και συναίνεσης εξέφρασε στον χαιρετισμό του ο νέος δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος, κάνοντας αναφορά στη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει η Τοπική Αυτοδιοίκηση εξαιτίας της ακολουθούμενης μνημονιακής πολιτικής.

Ο απερχόμενος δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς, αφού συνεχάρη τον νέο δήμαρχο και τους συνεργάτες του, σημείωσε ότι παραδίδει ένα οικονομικά υγιή Δήμο, με ώριμες μελέτες για έργα που μπορούν να υλοποιηθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα. Επίσης, δώρισε στον κ. Γ. Σταθόπουλου ένα πέταλο, «για να του φέρει τύχη στη νέα του θητεία», όπως είπε χαμογελώντας. Μάλιστα, το τέλος της τοποθέτησής του αντάλλαξε χειραψία κι ασπασμό με τον νέο δήμαρχο, παρά τις «βαριές κουβέντες» που είχαν ειπωθεί μεταξύ των δύο ανδρών κατά την προηγούμενη θητεία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Γιώργος Καραμέρος
Ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Γιαννακόπουλος (ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ) δήλωσε ότι θα είναι συμπαραστάτης στην προσπάθεια του νέου δημάρχου να πάει την Αγία Παρασκευή μπροστά, ο Ανδρέας Γκιζιώτης (ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ) αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη, καλώντας ταυτόχρονα του πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Αλέκος Μουστόγιαννης (ΜΙΑ ΓΕΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ) τόνισε ότι η παρουσία της παράταξής του στο νέο Σώμα θα έχει και κριτική και υποστήριξη, ενώ ο Σπύρος Αλεξίου (ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ) αναφέρθηκε στις μάχες που πρέπει να δοθούν για την υπεράσπιση της κοινωνικής πολιτικής, τη διάσωση των ελεύθερων χώρων και την αντιμετώπιση του φασιστικού φαινομένου. Σημειώνεται ότι μέλη της δημοτικής κίνησης είχαν απλώσει πανό, με αντιμνημονιακό περιεχόμενο, έξω από την είσοδο του δημαρχείου, κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας.

Σ. Κορωναίου - Φ. Χρυσικός
Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με τον κίνδυνο να… χάσαμε κάποιους, εντοπίσαμε μεταξύ άλλων τον νέο αντιπεριφερειάρχη του Βόρειου Τομέα Αθηνών Γιώργο Καραμέρο και τους περιφερειακούς συμβούλους Πέτρο Δαμιανό, Νίκο Κωστόπουλο, Φώτη Χρυσικό και Σοφία Κορωναίου.



-----------------------------------------------------------------------------------

Γιάννης Σταθόπουλος: Θα υπηρετήσουμε το «αύριο» της πόλης μας και των παιδιών μας

«Χαίρομαι ιδιαίτερα για τη σημερινή πολυπληθή παρουσία σας και θέλω να δηλώσω αμέσως ότι είναι ύψιστη η τιμή που έχω σήμερα να ορκίζομαι Δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής. Θέλω να συγχαρώ όλους και όλες τους εκλεγέντες Δημοτικούς Συμβούλους αλλά και τους μη εκλεγέντες και να δηλώσω προς αυτούς και όλος τους κατοίκους ότι με πνεύμα συλλογικότητας θα επιδιώξουμε τη σύγκλιση και σύνθεση όλων των απόψεων που επιδιώκουν το δημόσιο και συλλογικό συμφέρον.
Η εκλογή μας στη θέση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου είναι η δικαίωση μιας επίπονης, επίμονης και ανιδιοτελούς προσπάθειας ετών. Διαβεβαιώνουμε ότι θα εργαστούμε σκληρά για να υπηρετήσουμε και να υπερασπιστούμε το σχέδιο μας για μια ανοιχτή, ανθρώπινη πόλη με κοινωνική συνοχή, αλληλεγγύη, κοινόχρηστους, ελεύθερους και αθλητικούς χώρους, δημόσια σχολεία, αναπλάσεις σε όλες τις γειτονιές, παραγωγή πολιτιστικού έργου όπως και την ενεργοποίηση και συμμετοχή των πολιτών και ιδιαίτερα της νεολαίας στη λήψη των αποφάσεων που μας αφορούν.
Μετά από την τετραετή εφαρμογή του υπερσυγκεντρωτικού και γραφειοκρατικού Καλλικράτη και της γενικότερης δημοσιονομικής πολιτικής των Μνημονίων ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα με μείωση θεσμοθετημένων πόρων άνω του 60%, απολύσεις χωρίς δυνατότητα νέων αναγκαίων προσλήψεων με καθαρές εργασιακές σχέσεις, οι δε βασικές κοινωνικές δομές των Δήμων μας συρρικνώνονται και απαξιώνονται.
Θα αγωνιστούμε για να αλλάξουμε αυτές τις πολιτικές, θα δουλέψουμε μαζί με τους εργαζόμενους του Δήμου αλλά και με όλη την κοινωνία της πόλης μας για μια αυτοδιοίκηση αντάξια των αρμοδιοτήτων που της έχουν ανατεθεί και που οφείλουμε να υπερασπιζόμαστε. Με προσπάθεια κινητοποίησης του εθελοντισμού και των κοινωνικών δυνάμεων και συλλογικοτήτων της πόλης με τις οποίες θα επιδιώκουμε συνεχή και σταθερή συνεργασία με καθαρές σχέσεις και στήριξη των εργαζομένων του Δήμου μας, που είναι οι βασικοί μας συνεργάτες και υπηρετούν το λειτούργημα του δημοσίου υπαλλήλου, με λαϊκή συμμετοχή και ενεργοποίηση θα υπηρετήσουμε το «αύριο» της πόλης μας και των παιδιών μας.
Εύχομαι υγεία και καλή δύναμη σε όλους.»