Σελίδες

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής για τη συνάντηση με τον Δήμαρχο Χαλανδρίου και την κατεδάφιση κτισμάτων στον καταυλισμό Ρομά Χαλανδρίου

Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής: "Συναντήσεις του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για την επικείμενη κατεδάφιση παράνομων κτισμάτων στον καταυλισμό Ρομά Χαλανδρίου"

Διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους των Ρομά και τον Δήμαρχο Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο είχε ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Μανώλης Αγγελάκας για το ζήτημα της επικείμενης κατεδάφισης παράνομων κτισμάτων στον καταυλισμό των Ρομά στο Χαλάνδρι, στην περιοχή του Νομισματοκοπείου.

Ο κ. Αγγελάκας ενημέρωσε τους ενδιαφερόμενους πως ήδη ο καταυλισμός μετεγκατάστασης είναι έτοιμος να δεχτεί τις οικογένειες των Ρομά που θα μετακινηθούν από τον παράνομο καταυλισμό, όπως ορίζεται από την ανάλογη σύμβαση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Ο οικισμός μετεγκατάστασης που βρίσκεται στα Μέγαρα, αποτελείται από σύγχρονους οικίσκους που διαθέτουν όλες τις απαραίτητες εγκαταστάσεις για την αξιοπρεπή διαβίωση των οικογενειών που θα μετεστεγαστούν (ύδρευση, αποχέτευση, ρεύμα), κεντρικό κτίριο με πλυντήρια, γήπεδο ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Οι εργασίες κατεδάφισης των τελεσίδικα χαρακτηρισμένων ως παρανόμων κτισμάτων στον καταυλισμό του Χαλανδρίου θα ξεκινήσουν αύριο, 30 Σεπτεμβρίου, με την κατεδάφιση 12 ακατοίκητων κτισμάτων.




Σχετικά με το θέμα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων, ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής δήλωσε τα εξής: “θα προβούμε στην κατεδάφιση 12 παράνομων κτισμάτων, υλοποιώντας τελεσίδικες αποφάσεις και εισαγγελικές παραγγελίες. Αύριο δεν θα απομακρυνθεί κόσμος, καθώς ξεκινάμε τις εργασίες με την κατεδάφιση ακατοίκητων κτισμάτων. Είχα συνάντηση με τον Δήμαρχο Χαλανδρίου, τον οποίο κάλεσα να φέρει μια έτοιμη βιώσιμη και άμεσα υλοποιήσιμη λύση, αν κι εφόσον υπάρχουν αντιρρήσεις για την μετεγκατάσταση των Ρομά στην περιοχή των Μεγάρων. Εφόσον αυτό δεν συμβεί εντός των επόμενων ημερών, υπάρχει ήδη ο έτοιμος καταυλισμός που πληροί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις που ορίζουν οι Διεθνείς Συμβάσεις για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”.



 

ΠΗΓΗ: apdattikis.gov.gr/