Σελίδες

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Καραμέρου στα Βριλήσσια

Ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητητας Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, επισκέφτηκε σήμερα το Δήμαρχο Βριλησσίων Ξένο Μανιατογιάννη συνοδευόμενος από το Περιφερειακό σύμβουλο της Π.Ε. Βόρειου Τομέα Γιώργο Μπαλάφα. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Καραμέρος είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί διάφορες γειτονιές του Δήμου Βριλησσίων και να ενημερωθεί από τον δήμαρχο κ. Μανιατογιάννη για τις στοχευμένες παρεμβάσεις που εκτιμάται ότι χρειάζονται για την περαιτέρω αντιπλημμυρική θωράκιση συγκεκριμένων περιοχών. 

Συγκεκριμένα, στο τέρμα της οδού Μενελάου μπροστά στο ρέμα Χαλανδρίου-Βριλησσίων-Πεντέλης διαπιστώθηκε η κατολίσθηση τμήματος του ανατολικού πρανούς της ρεματιάς που εγκυμονεί κινδύνους για τις παρακείμενες κατοικίες. 

Κατόπιν ο κ. Αντιπεριφερειάρχης βρέθηκε επί των οδών Ροδόπης και Μαινάλου όπου ενημερώθηκε για τη αναγκαιότητα συμπληρωματικής κατασκευής μικρού αγωγού ομβρίων υδάτων, που εκτιμάται ότι είναι αναγκαία, για την προστασία των παρόδιων κατοικιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα σε κάθε μεγάλη βροχόπτωση καθώς το σημείο είναι το χαμηλότερο της περιοχής.

Ο κ. Καραμέρος δήλωσε: “Η Περιφέρεια Αττικής θα συμβάλλει με κάθε ουσιαστικό τρόπο στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της ώστε να πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στην περιοχή, ειδικά αυτές με επείγοντα χαρακτήρα, που ταλαιπωρούν εδώ και χρόνια τους κατοίκους.”

Ο κ. Μανιατογιάννης από την πλευρά του εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συνεργασία του Δήμου Βριλησσίων με την Περιφέρεια Αττικής για την επίλυση των προβλημάτων των δημοτών θα είναι εποικοδομητική, γόνιμη και προπαντός ουσιαστική.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ