Σελίδες

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Ενώσεων Γονέων στο υπουργείο Παιδείας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

Την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 6 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας των Ενώσεων Γονέων του Βόρειου Τομέα στο Υπουργείο Παιδείας  για τη  διάλυση της Δημόσιας, Δωρεάν και Ενιαίας Εκπαίδευσης.

Στη συγκέντρωση – πορεία, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, συμμετείχαν γονείς από σχεδόν όλες τις Ενώσεις Γονέων του Βόρειου Τομέα και απαίτησαν:
να σταματήσει η υποβάθμιση της Δημόσιας και Δωρεάν εκπαίδευσης, να αυξηθεί η χρηματοδότηση από τον κρατικό προυπολογισμό, να καλυφθούν όλα τα κενά των εκπαιδευτικών άμεσα, να καταργηθεί ο νόμος για το ‘’Νέο Λύκειο’’ και η ‘’Τράπεζα θεμάτων’’, να στελεχωθούν τα σχολεία με βοηθητικό προσωπικό με μόνιμη και σταθερή δουλειά (καθαρίστριες, σχολικούς φύλακες, τραπεζοκόμους, κλπ), να μη καταργηθεί-συγχωνευτεί κανένα σχολείο, να μην προχωρήσει καμία αυτό-αξιολόγηση σχολικής μονάδας και εκπαιδευτικών που οδηγεί στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, να δημιουργηθούν σύγχρονες κτιριακές υποδομές και εγκαταστάσεις με τον απαραίτητο εξοπλισμό κλπ.


Στην κινητοποίηση   των Ενώσεων Γονέων συμμετείχαν και συμπαραστάθηκαν εκπρόσωποι των ΕΛΜΕ της Β’ Αθήνας, εκπρόσωποι των  Συλλόγων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αμαρουσίου, ‘’Περικλής’’, ‘’Σεφέρης’’ , ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Χαλανδρίου κ. Αλεξίου καθώς επίσης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Χαλανδρίου κ. Καλομοίρης και κ. Βλαχούλης. 


Στο Υπουργείο Παιδείας δέχτηκε  αντιπροσωπεία των Ενώσεων Γονέων ο κ. Απ. Παπακωνσταντίνου, Διευθυντής του Γραφείου του Υφυπουργού κ. Δεμερτζόπουλου.


Στη συνάντηση με τον κ. Παπακωνσταντίνου, οι Ενώσεις Γονέων αιτήθηκαν συνάντηση με του Υπουργό Παιδείας ή οποιοδήποτε άλλο υπεύθυνο, ο οποίος θα δώσει απαντήσεις στα αιτήματα των Ενώσεων Γονέων και θα δεσμευτεί για την υλοποίησή τους. Ο κ. Παπακωνσταντίνου δεσμεύτηκε να μεταφέρει το αίτημα μας στον Υπουργό Παιδείας και να μας κλείσει ραντεβού με κάποιον αρμόδιο για να απαντήσει στα αιτήματά μας.


Από την  ολιγόλεπτη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε με τον κ. Παπακωνσταντίνου, θέτοντας κάποια από τα αιτήματά μας, διαπιστώσαμε από την πλευρά του  επιμονή στην εφαρμοζόμενη αντιεκπαιδευτική πολιτική, αποποίηση ευθυνών σχετικά με την υποχρηματοδότηση της Παιδείας, άρνηση αποδοχής των ελλείψεων εκπαιδευτικών και γενικά κινήθηκε στη  λογική ότι λόγω της οικονομικής κρίσης αυτή η εκπαίδευση αναλογεί στα παιδιά μας.


Για το λόγο αυτό θεωρούμε ότι ως Γονείς έχουμε υποχρέωση να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας προς όφελος των παιδιών μας και να επιδιώκουμε τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή γονέων στους Συλλόγους Γονέων, ώστε, ως γονεικό κίνημα σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς, μαθητές και τους εργαζόμενους όλης της χώρας να εντείνουμε την πάλη μας για την υπεράσπιση και διασφάλιση της Δημόσιας, Δωρεάν και Ενιαίας Εκπαίδευσης.