Σελίδες

Επαναλειτουργεί το ΚΤΕΟ Χολαργού - Ρένα Δούρου: «Σημαντικός οικονομικός πόρος της Περιφέρειας Αττικής και εργαλείο άσκησης κοινωνικής πολιτικής»

Μια δημόσια υπηρεσία εγκαινίασε χθες η Περιφερειάρχης Αττικής.
Συγκεκριμένα, σε πλήρη λειτουργία επανέρχεται, με δαπάνη της Περιφέρειας Αττικής, το ΚΤΕΟ Χολαργού μετά από δύο χρόνια αναίτιας και επιζήμιας, για τα έσοδα του δημοσίου, αναστολής των βασικών του λειτουργιών.
Η σχετική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου, της αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα, Ερμίνας Κυπριανίδου και του αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα, Γιώργου Καραμέρου.

Παρέστησαν επίσης στελέχη του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, και συγκεκριμένα οι κ.κ. Σαββίδου Εριφύλη, Γιάννης Γρημανέλης, Μάνος Παρίσσης, Γιάννης Λαζαρίδης και Γιώργος Τζανεβράκης, αλλά και στελέχη της Περιφέρειας Αττικής: Δόλγυρας Ηλίας Γεν Δ/ντης Μεταφορών & Επικοινωνιών, Νταής Χρήστος Προϊστάμενος Δ/νσης Μεταφορών & Επικοινωνιών Πε Πειραιά & Νήσων, Παπαδημητρίου Δημήτρης Προϊστάμενος Δ/νσης Μεταφορών & Επικοινωνιών Νότιου Τομέα, Γυπαράκης Γιώργος Προϊστάμενος Δ/νσης Μεταφορών & Επικοινωνιών Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Καραμπίκας Κώστας Προϊστάμενος Δ/νσης Μεταφορών & Επικοινωνιών Πε Ανατολικής Αττικής, Θεοδωρίδου Ελισάβετ Προϊσταμένη Δ/νσης Μεταφορών & Επικοινωνιών Δυτικοί Τομέα Αθηνών και Φιαμέγκος Ανδρέας Προϊστάμενος Δ/νσης ΚΤΕΟ Περ. Αττικής

Επιπλέον, παρέστησαν οι κ.κ. Κυριακόπουλος Γιώργος, Πρόεδρος Σωματείου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, Άρης Ζωγράφος εκπροσωπώντας την Ομοσπονδία Εκπαιδευτών, Αλκης Ζαβερδινος από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Μεταφορών.

Η επαναλειτουργία του ΚΤΕΟ Χολαργού, που έγινε σε σύντομο χρονικό διάστημα, με την αναβάθμιση του μηχανολογικού και μηχανογραφικού του εξοπλισμού, υλοποιεί προγραμματική δέσμευση της νέας Περιφερειακής Αρχής. Η Περιφερειάρχης, συνοδευόμενη από την Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα, Ερμίνα Κυπριανίδου και τον Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα, Γιώργο Καραμέρο, παρακολούθησε δοκιμές ελέγχου οχημάτων και στον χαιρετισμό της σημείωσε μεταξύ άλλων:

Το ΚΤΕΟ Χολαργού επανέρχεται σε πλήρη λειτουργία, με έξοδα της Περιφέρειας, ύστερα από δύο χρόνια αδικαιολόγητης αναστολής των βασικών του λειτουργιών.
Η νέα Περιφερειακή Αρχή Αττικής με την επαναλειτουργία του ΚΤΕΟ Χολαργού έρχεται να κάνει μια νέα αρχή.

Είναι υπερώριμες οι συνθήκες έτσι ώστε να αναλάβουν οι Περιφέρειες, οι οποίες έχουν το βάρος του εκσυγχρονισμού και της πιστοποίησης των δημοσίων ΚΤΕΟ, τα σημαντικά έσοδα από τους τεχνικούς ελέγχους των οχημάτων.

Στόχος, αυτά τα έσοδα να χρηματοδοτήσουν την κοινωνική πολιτική των Περιφερειών.
Θεωρούμε το ΚΤΕΟ του Χολαργού, καθώς και τα υπόλοιπα δημόσια ΚΤΕΟ της Αττικής, τα ΚΤΕΟ του Ελληνικού, της Μάνδρας, των Μεγάρων, της Αναβύσσου, σημαντικό οικονομικό πόρο της Περιφέρειας Αττικής και εργαλείο άσκησης κοινωνικής πολιτικής.
Στόχος μας η πλήρης λειτουργία και των άλλων, τεσσάρων δημόσιων ΚΤΕΟ, του Ελληνικού, της Μάνδρας, των Μεγάρων, της Αναβύσσου.