Σελίδες

To Cine Αργώ παρουσιάζει την ταινία "Viva la Liberta"

To Cine Αργώ παρουσιάζει την ταινία "Viva la Liberta" την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου στις 7.30 μμ στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου (Δαναίδων και Αντιγόνης)

Λίγα λόγια για την ταινία:

O γενικός γραμματέας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ενρίκο Ολιβιέρι (Τόνι Σερβίλο), καλείται να αντιμετωπίσει τον έντονο ρυθμό της προεκλογικής περιόδου σε μία Ιταλία σε κρίση, την κοινή γνώμη, τους δημοσιογράφους, τα κανάλια, τις δημοσκοπήσεις και τα ποσοστά της πρόθεσης ψήφου που όλο και λιγοστεύουν για το κόμμα του. Μια νύχτα λοιπόν, νιώθοντας το άγχος να τον πιέζει υπερβολικά αποφασίζει …να εξαφανιστεί!
Το λακωνικό σημείωμα που άφησε, έφερε στο κόμμα την πλήρη αποδιοργάνωση, κι ενώ οι φήμες και τα αβάσιμα συμπεράσματα άρχισαν να οργιάζουν μεταξύ των κομματικών στελεχών, ο βοηθός του Andrea Bottini και η σύζυγός του Άννα προσπαθούν να καταλάβουν γιατί εξαφανίστηκε και που μπορεί να είναι. Προσπαθώντας παράλληλα να βρουν μία λύση για το πολιτικό πρόβλημα η Άννα προτείνει μία …ανορθόδοξη πλην όμως με πολλές πιθανότητες επιτυχίας λύση!
 
Ο Ενρίκο έχει έναν δίδυμο αδερφό, τον Τζιοβάνι, έναν ευφυή φιλόσοφο που όμως έπασχε από ένα είδος κατάθλιψης και γι’ αυτό νοσηλευόταν για αρκετό καιρό σε κάποιο ίδρυμα. Τώρα έχει γυρίσει σπίτι του και γνωρίζοντας το ρίσκο, του ζητούν να βοηθήσει αντικαθιστώντας τον αδερφό του. Έτσι ο κόσμος και το κόμμα πιστεύουν ότι ο Γενικός Γραμματέας ξαναβρίσκεται στην θέση του. Ο Τζιοβάνι παίζει με ζήλο το ρόλο του. Ξαφνικά οι δημοσκοπήσεις φέρνουν χαμόγελα. Οι κάμερες τον αγαπούν και συναντά πρωτοφανείς εκδηλώσεις θαυμασμού σε κάθε του δημόσια και ιδιωτική παρουσία από τους ψηφοφόρους. Μήπως τελικά ο Τζιοβάνι έχει το προφίλ του ιδανικού ηγέτη;