Σελίδες

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου για τους πρόσφυγες

Μετά από πρόταση που κατέθεσε η "Λαϊκή Συσπείρωση" στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου την Τετάρτη 15 Απριλίου, εγκρίθηκε με προσθήκες και κατά πλειοψηφία, το ακόλουθο ψήφισμα για τους πρόσφυγες:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου παρακολουθεί με αποτροπιασμό το λουτρό αίματος και τη λεηλασία ιστορικών πολιτιστικών μνημείων εξαιτίας των επικίνδυνων εξελίξεων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου-Μ.Ανατολής-Βορείου Αφρικής.
Εκφράζει την ανησυχία του για την ταλαιπωρία χιλιάδων ανθρώπων, μεταναστών και προσφύγων, που ζητούν καταφύγιο στη χώρα μας.
Αλλά δυστυχώς κι εδώ συνεχίζεται η ταλαιπωρία τους.
Ζητάμε από την κυβέρνηση:

- Να μην ακολουθήσει την πολιτική της Ε.Ε. και των προηγούμενων κυβερνήσεων για το μεταναστευτικό, η οποία μετατρέπει την χώρα μας σε αποθήκη ψυχών

- Να εξασφαλίσει άμεσα ανθρώπινους χώρους προσωρινής φιλοξενίας για όλους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες

- Να λάβει γρήγορα τα αναγκαία μέτρα για να γίνεται δίκαιη χορήγηση ασύλου, ώστε οι πρόσφυγες να αποκτούν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα για να μεταφερθούν στις χώρες προορισμού τους

Ο κανονισμός του Δουβλίνου 2 και η συνθήκη του Σένγκεν πρέπει στην πράξη να καταργηθούν.

Ο Δήμος Χαλανδρίου έχει αποδείξει την αγωνία του για τις πολεμικές συγκρούσεις που διεξάγονται, εδώ και καιρό, στην ευρύτερη περιοχή γύρω από τη χώρα μας. Έχει δείξει την ευαισθησία του κι έχει σταθεί αλληλέγγυος στην πράξη φιλοξενώντας πρόσφυγες από την Συρία και συμμετέχοντας στο «Καραβάνι Αλληλεγγύης για το Κομπάνι».

Στην ίδια κατεύθυνση στοχεύουμε να κινηθούμε και το επόμενο διάστημα και πιστεύουμε ότι πρέπει στο ίδιο πνεύμα να κινηθεί το σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επίσης, καλούμε τους δημότες Χαλανδρίου να συνδράμουν σε τέτοιες προσπάθειες.

Χαλάνδρι  15/4/2015