Σελίδες

Δήμος Αγίας Παρασκευής: Θερινός κινηματογράφος στο πάρκο «Σταύρος Κώτσης»

O θερινός κινηματογράφος  με τίτλο «Σινέ Σχολείο - Θανάσης Βέγγος» λειτουργούσε στο 2ο Γυμνάσιο όλα τα χρόνια, πλην του καλοκαιριού 2014, από τον Ιούνιο (οι ενδοσχολικές εξετάσεις τελειώνουν στις 18 Ιουνίου) μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου. Είναι επίσης γνωστό ότι το καλοκαίρι του 2013 μετά από καταγγελία έκλεισε για κάποιες μέρες λόγω της (μόνιμης) έλλειψης άδειας λειτουργίας.

Στο πρόγραμμά μας για τις εκλογές του 2014 και για το οποίο ψηφιστήκαμε προαναγγείλαμε επί λέξει: «Αναπλάθουμε τον πολυχώρο «Σταύρος Κώτσης» ξεκινώντας από την επέκταση του μικρού υπαίθριου θεάτρου». Ο θερινός κινηματογράφος θα φιλοξενηθεί στο υπαίθριο θέατρο που έγινε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή με τα υπάρχοντα καθίσματά του και προσθήκη καρεκλών, περίφραξη του χώρου και βελτίωση των χώρων υγιεινής που υπάρχουν.


Το θέατρο στο Πολιτιστικό-Αθλητικό πάρκο «Στ. Κώτσης» μετά από αυτές τις ήπιες παρεμβάσεις θα είναι επίτευγμα για ολόκληρη την Πόλη διότι εκεί  μπορούν να γίνουν εκδηλώσεις (θέατρο, συναυλίες κ.α.) όλους τους μήνες πλην των χειμερινών, με μικρό εισιτήριο όπως ο κινηματογράφος ή δωρεάν. Θα είναι ένας χώρος Πολιτισμού, που δεν έχει σήμερα ο Δήμος Αγίας Παρασκευής όπως έχουν πολλοί Δήμοι.  


Αυτό είναι το σχέδιο μας για τον Θερινό Κινηματογράφο και ισχυριζόμαστε ότι με αυτόν τον τρόπο θα αναβαθμίσουμε την παροχή Πολιτιστικών δρώμενων  στην Αγία Παρασκευή. Είναι ένα από τα «στοιχήματα» που πρέπει όλοι μαζί να «κερδίσουμε».   



                                                   Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

                                                      ΙΩΑΝΝΗΣ Ε. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ