Σελίδες

Δήμος Αγίας Παρασκευής: Μεγάλη συμμετοχή στην παρουσίαση του Στρατηγικού Σχεδιασμού 2015-2019

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή Δημοτών έγινε την Κυριακή 29/11/2015 στο  αμφιθέατρο του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»   η εκδήλωση του Δήμου Αγίας Παρασκευής  για την παρουσίαση της 1ης φάσης  του Επιχειρησιακού του Προγράμματος 2015-2019 και ειδικότερα του Στρατηγικού του Σχεδιασμού.  

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό από το Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής  Γιάννη Σταθόπουλο ο οποίος αναφέρθηκε στο όραμα της Δημοτικής Αρχής για την Αγία Παρασκευή και στο σχεδιασμό ώστε να γίνεται καθημερινά καλύτερη η πόλη μας και η ζωή των κατοίκων της, παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια, με επιμονή στους στόχους. Ακολούθησε χαιρετισμός από το Βουλευτή Β Αθήνας Γιώργο Δημαρά και στη συνέχεια η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ελισ. Πετσατώδη παρουσίασε το στρατηγικό σχέδιο για την πόλη το οποίο το οποίο βρίσκεται  αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου www.agiaparaskevi.gr στο πλαίσιο της Προδιαβούλευσης.
(όσοι πολίτες επιθυμούν μπορούν να  αποστέλλουν  σχόλια και προτάσεις στο diavoulefsi@agiaparaskevi.gr).

eps2eps3

Ακολούθησαν οι παρεμβάσεις, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου μας με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο-ΕΜΠ για σημαντικά θέματα μεταξύ των οποίων και ο Στρατηγικός-Επιχειρησιακός Σχεδιασμός για την πόλη, των: 
- Νίκου Μπελαβίλα, Αρχιτέκτονα Μηχανικού Αναπληρωτή Καθηγητή ΕΜΠ με θέμα «Πρώτες προσεγγίσεις στα ζητήματα Πόλης και Περιβάλλοντος»
- Κοσμά Αναγνωστόπουλου, Πολιτικού Μηχανικού Συγκοινωνιολόγου με θέμα  «Πρώτες σκέψεις για τη Βιώσιμη Κινητικότητα»
- Κώστα Μωραϊτη,  Αρχιτέκτονα Μηχανικού  Καθηγητή ΕΜΠ με θέμα «Δήμος Αγίας Παρασκευής: Πράσινη Ταυτότητα».
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις προς τους εισηγητές και τις εκ μέρους τους απαντήσεις.
eps6
eps5

Στην εκδήλωση, που συντόνισε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γερ. Βλάχος, παραβρέθηκαν επίσης  ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αττικής Γ. Καραμέρος με τους Περιφερειακούς Συμβούλους  Παν. Γαβρά και Σοφ. Κορωναίου, ο πρόεδρος του Δημόκριτου Ν. Κανελλόπουλος,  ο Δήμαρχος και η Αντιδ. Χαλανδρίου Σ. Ρούσος και Ελ. Χριστούλη, ο πρ. Δήμαρχος Αντ. Σιδέρης, οι Αντιδήμαρχοι  Σπ. Παπαγεωργίου, Ι. Σιδέρης  και Κ. Χατζηανδρέου, οι Δημ. Σύμβουλοι Π. Γκόνης, Σωτ. Παπαμιχαήλ, Μαργ. Δημητρίου-Καβρουδάκη, Τερψ. Γκιόκα, Μ. Κοντοπούλου, Σοφ. Αϊδίνη, Δημ. Κονταξής, Γιαν. Λογοθέτης, Χρυσ. Κολώνια, Στ. Ψύλλα,  Κ. Τσιαμπάς, Σωτ. Ησαϊας, Ε. Καψοκεφάλου και Κ. Κρητικίδης, πρόεδροι φορέων και συλλόγων κ.α.