Σελίδες

Στις 16 Μαΐου η αυλαία των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Τη Δευτέρα 16 Μαΐου θα ανοίξει πιθανότατα η αυλαία των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους μαθητές των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων.
Σημειώνεται πως οι φετινές πανελλαδικές θα είναι «διπλές» καθώς εκτός από τους φετινούς απόφοιτους και όσους παλαιότερους επιλέξουν να εξεταστούν με το νέο σύστημα των 4 μαθημάτων (συν 1 επιπλέον αν θέλουν να διεκδικήσουν θέση και σε δεύτερο επιστημονικό πεδίο), θα οργανωθούν εξετάσεις και για τους απόφοιτους παλαιότερων ετών που θα εξεταστούν με το σύστημα που ίσχυε μέχρι πέρυσι, σε έξι μαθήματα.


Σύμφωνα με την Καθημερινή, πιο πιθανή ημερομηνία έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων είναι η 16η Μαΐου, καθώς τα σχολεία θα επαναλειτουργήσουν, μετά τις διακοπές του Πάσχα, στις 9 Μαΐου και βάσει νόμου, πριν την έναρξη εξετάσεων πρέπει να μεσολαβήσει ένα τριήμερο διακοπής.

Το Υπουργείο Παιδείας αναμένεται και τα στοιχεία με τα μαθήματα που θα επιλέξουν να εξεταστούν φέτος οι υποψήφιοι, που θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση - δήλωση συμμετοχής στις εξετάσεις ως τις 29 Φεβρουαρίου.

tvxs.gr