Σελίδες

Η Περιφέρεια Αττικής «χτυπά» τη γραφειοκρατία

Δεν είναι μόνο το υπουργείο Οικονομίας που προσπαθεί να χτυπήσει τη γραφειοκρατία και να λειτουργήσει επιτέλους το σύστημα ίδρυσης επιχειρήσεων «σε μία ημέρα».

Στην ίδια μάχη καταπολέμησης της γραφειοκρατίας έχει μπει και η Περιφέρεια Αττικής, καθώς με απόφαση της Ρένας Δούρου μειώνονται οι υπογραφές που απαιτούνται για διάφορες διοικητικές διαδικασίες. Μάλιστα, στις περισσότερες περιπτώσεις απαιτούνταν τέσσερις υπογραφές, ενώ τώρα η δουλειά θα γίνεται με… μία, κάτι που σημαίνει ότι αρκετοί πολίτες αλλά και νομικά πρόσωπα θα μπορούν να εξυπηρετούνται αυθημερόν.
Αυτό, μεταξύ πολλών άλλων, αφορά σε αρμοδιότητες της περιφέρειας στον τομέα των μεταφορών-συγκοινωνιών (αντίγραφα αδειών κυκλοφορίας, πράξεις άρσης παρακράτησης κυριότητας, πράξεις μεταβίβασης ΙΧ κ.α.), στον τομέα των επαγγελματικών αδειών (αποφάσεις αντικατάστασης και αντιστοίχησης αδειών μηχανολογικών ειδικοτήτων, αντίστοιχες αποφάσεις για ηλεκτρολογικές ειδικότητες, χορήγηση επαγγελματικών αδειών κ.α.), στον τομέα της Παιδείας (αποφάσεις για εκδρομές εσωτερικού ή εξωτερικού κ.α.) αλλά και στον τομέα της δημόσιας υγείας και κοινωνικής μέριμνας (βεβαιώσεις άσκησης υγειονομικών επαγγελμάτων, δελτία μετακίνησης ΑμΕΑ κ.α.).