Σελίδες

Βρετανία: Σχεδόν 6.200 εγκλήματα μίσους διαπράχθηκαν μετά την επικράτηση του Brexit

6.193 εγκλήματα μίσους διαπράχθηκαν μετά την επικράτηση του Brexit, σύμφωνα με την βρετανική αστυνομία καθώς ένα από τα ζητήματα που κυριάρχησαν στην εκστρατεία υπέρ της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, ήταν ο περιορισμός της μετανάστευσης.
Τις τέσσερις εβδομάδες μετά την 16η Ιουνίου, οι αστυνομικές διευθύνσεις όλης της χώρας ανέφεραν ότι διαπράχθηκαν 6.193 τέτοια εγκλήματα.
Τα συνηθέστερα αδικήματα ήταν παρενόχληση, επίθεση και άλλες μορφές βίας, όπως η εξύβριση, το φτύσιμο ή το σπρώξιμο, εις βάρος μουσουλμάνων και ανατολικοευρωπαίων.

Πράξη μίσους ήταν και η δολοφονία της βουλευτίνας των Εργατικών Τζο Κοξ μια εβδομάδα πριν διεξαχθεί το δημοψήφισμα, ενώ έκανε εκστρατεία στην περιφέρειά της, στη βόρεια Αγγλία, υπέρ της παραμονής του Η.Β. στην Ε.Ε.

Επικριτές της εκστρατείας υπέρ του Brexit επισήμαναν ότι το γεγονός πως επικεντρώθηκε τόσο πολύ στη μετανάστευση συνέβαλε στην αναμόχλευση της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, κατηγορία που οι ηγέτες της απορρίπτουν.

Από την πλευρά της η βρετανική αστυνομία επιβεβαιώνει ότι οι αριθμοί είναι ακόμη πολύ υψηλοί γεγονός που απαιτεί μια πιο στιβαρή προσέγγιση έναντι αυτών των αδικημάτων.

πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΕΡΤ