Σελίδες

2ο Τουρνουά Αλληλεγγύης με Αγώνες Ποδοσφαίρου μεταξύ μαθητών διοργανώνει Ένωση Γονέων Αμαρουσίου το Σάββατο 1 Απριλίου

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Αμαρουσίου διοργανώνει το 2ο Αθλητικό Τουρνουά Αλληλεγγύης με Αγώνες Ποδοσφαίρου μεταξύ των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων και των Γυμνασίων του Δήμου.
Το Τουρνουά θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Απριλίου 2017 στις εγκαταστάσεις του ARENA SOCCER CLUB, (Μελισσίων και Κωστή Παλαμά) από τις 08.30-14.30.

Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη σε όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από εθνικότητα, χρώμα ή θρησκεία και γίνεται με σκοπό να ενισχύσουμε υλικά αλλά και ηθικά τα παιδιά εκείνα που είτε έχουν πληγεί από τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση είτε έχουν βρεθεί αντιμέτωπα με τη βία που γεννάει κάθε πόλεμος.


Για τον λόγο αυτό, την ημέρα διεξαγωγής του τουρνουά θα συγκεντρωθούν γραφική ύλη, τρόφιμα μακράς διαρκείας, και ειδή πρώτης ανάγκης, τα οποία θα αποσταλούν στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου καθώς και στις Δομές Αλληλεγγύης και Φιλοξενίας Προσφύγων.

Παράλληλα θα υπάρξει και μία οικολογική δράση, με συλλογή ηλεκτρονικών και ηλεκτρολογικών συσκευών για ανακύκλωση, με διάθεση ενός φορτηγού από τοπική εταιρία ανακύκλωσης. Το αντίτιμο των ανακυκλωμένων υλικών θα διατεθεί για την ενίσχυση των δράσεων αλληλεγγύης.


Για την καλύτερη διοργάνωση των αγώνων, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι:

• Οι ώρες διεξαγωγής των αγώνων είναι 8:30-14:30.
• Το κάθε σχολείο θα μπορεί να συμμετέχει με μία ομάδα που θα απαρτίζεται για τα Δημοτικά από παιδιά της Πέμπτης και της Έκτης Τάξης και για τα Γυμνάσια από παιδιά όλων των τάξεων.
• Η κάθε ομάδα μπορεί να είναι και μικτή (αγόρια-κορίτσια).
• Ο αριθμός των παιδιών σε κάθε ομάδα θα πρέπει να είναι από 10 μέχρι 20.
• Όλα τα παιδιά που θα συμμετέχουν στις ομάδες, θα αγωνιστούν.
• Κάθε σχολική ομάδα θα πρέπει να συνοδεύεται από ένα τουλάχιστον μέλος του συλλόγου διδασκόντων ή ένα τουλάχιστον μέλος του συλλόγου γονέων.
• Κάθε σχολική ομάδα θα πρέπει να διαθέτει για τους αθλητές της δύο διαφορετικές χρωματικές εμφανίσεις (σαλιάρες) για την αποφυγή ομοιοχρωμίας την ώρα του αγώνα.
• Το κάθε παιδί έρχεται, παραμένει, αγωνίζεται και αποχωρεί με αποκλειστική ευθύνη του γονέα/κηδεμόνα του.